Facilitaire dienstverlening

Waarom een LEV rijtraining belangrijk is

De voordelen

Rijtrainingen voor lichte elektrische voertuigen binnen de facilitaire dienstverlening

Binnen de facilitaire dienstverlening is men veel onderweg. Van het ophalen van de post tot het vervoeren van goederen en materialen: je maakt dagelijks gebruik van verschillende voertuigen. Tegenwoordig zie je steeds meer lichte elektrische voertuigen op de weg. Denk aan elektrische fietsen, scooters en Stuyfs. Het is belangrijk dat je als facilitair medewerker goed weet hoe je met deze voertuigen moet omgaan. Daarom is het volgen van een rijtraining geen overbodige luxe. In deze tekst lees je waarom.

Veiligheid gaat boven alles

Veiligheid is altijd de hoogste prioriteit, zeker als het gaat om de inzet van voertuigen binnen de facilitaire dienstverlening. Dit geldt ook voor lichte elektrische voertuigen. Het is belangrijk dat je als medewerker weet hoe je veilig kunt rijden op deze voertuigen. Tijdens een rijtraining leer je bijvoorbeeld hoe je veilig kunt remmen, hoe je bochten moet nemen en hoe je rekening moet houden met andere weggebruikers. Daarnaast leer je hoe je de voertuigen op de juiste manier moet onderhouden om de veiligheid te waarborgen.

Bekijk de trainingsonderdelen van de Stuyf

Efficiëntie en tijdsbesparing

Een ander belangrijk voordeel van het volgen van een rijtraining voor lichte elektrische voertuigen is efficiëntie. Door het volgen van een rijtraining leer je hoe je de voertuigen op de juiste manier kunt gebruiken. Dit kan leiden tot tijdsbesparing en een efficiëntere inzet van de voertuigen. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je de voertuigen op de juiste manier kunt beladen, zodat je meer materialen in één keer kunt vervoeren. Dit kan tijd en moeite besparen, wat weer ten goede komt aan de dienstverlening.

Kostenbesparing

Het volgen van een rijtraining voor lichte elektrische voertuigen kan ook leiden tot kostenbesparing. Door veiliger en efficiënter te rijden, verklein je de kans op schade en slijtage aan de voertuigen. Dit kan leiden tot minder reparatie- en onderhoudskosten, een lagere en stabiele verzekeringspremie en een langere levensduur van het voertuig.

Verkeerskennis vergroten

Een LEV rijtraining stelt bestuurders in staat om hun kennis van de verkeersregels te vergroten. Dit is vooral belangrijk voor bestuurders die vaak rijden in gebieden waar de regels anders zijn dan die waaraan ze gewend zijn. Bijvoorbeeld wanneer ze vaak auto rijden. 

Door het vergroten van verkeerskennis zijn bestuurders beter in staat om veilig en volgens de verkeersregels te rijden. Bovendien kan een beter begrip van de verkeersregels bijdragen aan een groter gevoel van verantwoordelijkheid en zelfvertrouwen.

Bewustzijn bij bestuurders vergroten

Het laatste voordeel van een rijtraining is het vergroten van het bewustzijn bij bestuurders. Bestuurders worden getraind om alert te zijn op hun omgeving en de situatie op de weg. Ze leren hoe ze gevaarlijke situaties kunnen identificeren en vermijden, en hoe ze kunnen reageren op onverwachte gebeurtenissen. Dit vergrote bewustzijn kan bijdragen aan een verbeterde verkeersveiligheid voor de bestuurder en overige weggebruikers.

Een rijtraining nodig voor jouw organisatie?

We helpen je graag!