Stuyf Pickup
rijtraining

Leer veilig en verantwoord te rijden met de Stuyf Pickup

Stuyf Pickup rijtraining

Praktijktraining op jouw eigen locatie

Stichting Veilig door het Verkeer is de officiële opleider voor het rijden op de Stuyf Pickup. Het lesplan bestaat uit een uitgebreide voertuiginstructie waarbij je de Pickup goed leert te bedienen, beheersen en besturen.

In de training leer je alles over de Stuyf als voertuig, welke regelgeving er geldt en hoe je op de Stuyf moet rijden. 

Waarom heb ik een rijtraining nodig?

Introductie

Wat is de Stuyf Pickup?

De Stuyf Pickup is een licht elektrisch voertuig, ontwikkeld met en vóór gemeenten. De Stuyf kent vele toepassingen, denk aan afvalinzameling, groenvoorziening en onderhoud van de autoluwe binnenstad.

In de laadruimte past een europallet waarop je machines kunt bevestigen. Bijvoorbeeld voor glasbewassing. De laadklep zorgt voor eenvoudig laden en lossen van goederen. 

Lees meer over de Stuyf Pickup op de website van de Mobilitum.

Rijtraining vereist voor bestuurders

Om op de Stuyf Pickup te mogen rijden is het in Nederland verplicht om een rijbewijs AM of B te hebben. 

Deze rijbewijzen hebben echter geen betrekking op de bediening of verkeersregels van de Stuyf. De verzekeraar van de Stuyf (Steijnborg Assurantiën) stelt daarom iedere bestuurder verplicht een rijopleiding te volgen die is gericht op de Stuyf.

Het bewijs hiervan is een digitaal certificaat op naam van de bestuurder.

Inhoud training & prijs

De training

Deel 1: Praktijktraining

Het eerste deel van de praktijktraining is een introductie. De trainer legt aan de groep uit wat de Stuyf is, welke regelgeving er geldt, welke bedieningsfuncties er zijn en hoe deze gebruikt moeten worden.

Daarna volgt het leren rijden op de Stuyf. Bestuurders leren gas geven, remmen en slalommen tussen pionnen. Ook wordt geoefend hoe je een noodstop maakt.

Wanneer de bestuurder het voertuig onder de knie heeft kan er op de openbare weg worden gereden. Bij voorkeur wordt het werk van de bestuurder nagebootst. Moet iemand voor zijn werk veel op en af stappen, dan wordt er extra geoefend op het gebruik van de parkeerrem en het in- en uitschakelen van de Stuyf.

Zijn er meerdere Stuyfs aanwezig op locatie? Dan kan er in groepjes van 4 tegelijk getraind worden. De trainingsduur is dan 3 uur.

Deel 2: Certificaat

De trainer oordeelt na afloop van de praktijktraining of je voldoende verkeersinzicht hebt om te mogen rijden op de Stuyf. Kortom, of iemand slaagt of zakt voor de training. 

Wanneer de bestuurder is geslaagd ontvangt diegene binnen één werkdag het certificaat in de mail. Dit certificaat is persoonsgebonden en is het bewijs om te mogen rijden met de Stuyf.

Prijs per cursist

incl. reis- en parkeerkosten
vanaf minimaal 4 cursisten
75,- excl. btw
  • 2 uur praktijktraining
  • Training met de eigen Stuyf
  • Kleine groepjes van 2 personen
  • Training in jouw eigen omgeving
  • Training binnen 2 weken te plannen
  • Binnen 1 werkdag het certificaat in de mail
  • Training door een opgeleide Stuyf trainer

Veelgestelde vragen

Is jouw vraag nog niet beantwoord na het lezen van alle informatie op deze pagina? Je kunt ons altijd een mail sturen met je vraag.

Hoelang is het certificaat geldig?

Het certificaat heeft geen einddatum en er is geen vervolgtraining nodig. Het certificaat is persoonsgebonden en blijft bij het wisselen van werkgever gewoon geldig.

Heb je een rijbewijs nodig om op de Stuyf Pickup te mogen rijden?

Ja, een AM of B rijbewijs is wettelijk verplicht. Daarnaast is een rijtraining via Stichting Veilig door het Verkeer noodzakelijk voor de verzekering.

Ik ben een ZZP'er. Kan ik een training aanvragen?

Dat kan! We proberen je dan bij een geplande training in jouw omgeving te plaatsen. Uiteraard in overleg met jou en de organisatie waar je naartoe gaat.

Kan ik met spoed een training inplannen?

Normaalgesproken is een training binnen 2 weken te plannen, maar bij spoed denken we graag mee. Wellicht is er een trainer eerder beschikbaar die dan wat verder moet rijden. Of wellicht kan er bij een training in de buurt aangesloten worden.

Een bevriende instructeur uit de buurt wil op onze locatie training geven. Mag dat?

Nee helaas, dat mag niet. Wij werken enkel met bij de stichting aangesloten rij-instructeurs. Ieder met een eigen gebied. De trainers geven een bepaald aantal trainingen per maand om hun kennis up-to-date te houden. Op deze manier kunnen wij de kwaliteit van de trainingen waarborgen.

Een cursist is gezakt voor de training maar wil het graag nog eens proberen. Mag dat?

Dat gaat in overleg met de rijtrainer, de  organisatie en de cursist. Als alle partijen dit willen is een extra training natuurlijk mogelijk. De trainer kan dan meer aandacht besteden aan specifieke onderdelen van de training.

Een rijtraining nodig voor jouw organisatie?

We helpen je graag!