Transport & logistiek

Waarom een rijtraining belangrijk is binnen de logistieke sector.

Voordelen van LEV-rijtrainingen

LEV's in de transportsector

Als logistiek manager ben je continu op zoek naar manieren om het transport binnen jouw bedrijf efficiënter te maken. Een opkomende trend is het gebruik van licht elektrische voertuigen zoals de Stint Pickup of Stint Cargo, voor het afleggen van korte afstanden. Om ervoor te zorgen dat jouw medewerkers veilig en efficiënt kunnen rijden op deze voertuigen, is het volgen van rijtrainingen van groot belang. Hieronder vind je de voordelen van rijtrainingen voor LEV’s.

Veiligheid voorop

Het belangrijkste aspect van rijtrainingen is veiligheid. Medewerkers die regelmatig gebruik maken van licht elektrische voertuigen moeten zich bewust zijn van de gevaren en risico’s die hierbij komen kijken. 

Tijdens een rijtraining wordt er aandacht besteed aan onderwerpen als verkeersregels, verkeerssituaties en rijvaardigheden. Door deze kennis op te doen en te trainen, worden medewerkers betere en veiligere bestuurders.

Bekijk de trainingsonderdelen van de Stint Pickup rijtraining.

Efficiëntie en kostenbesparing

Naast veiligheid leidt het volgen van rijtrainingen ook tot efficiëntie en kostenbesparing. Medewerkers die beter getraind zijn in het rijden op licht elektrische voertuigen, kunnen sneller en efficiënter hun werkzaamheden uitvoeren. Hierdoor wordt er bespaard op tijd en energie. 

Rijtrainingen kunnen op de lange termijn ook kostenbesparend zijn. Doordat zij beter getraind zijn, is de kans op ongelukken en schade aan voertuigen kleiner. Dit kan leiden tot minder reparatie- en onderhoudskosten, een lagere en stabiele verzekeringspremie en een langere levensduur van het voertuig.

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen

Als bedrijf wil je ook graag bijdragen aan een duurzame en groene toekomst. Het gebruik van licht elektrische voertuigen past binnen deze gedachtegang. Door medewerkers te stimuleren om hierop over te stappen en hen rijtrainingen aan te bieden, draag je bij aan een duurzamere manier van transport. Dit sluit ook aan bij het begrip maatschappelijk verantwoord ondernemen, waar steeds meer bedrijven zich op focussen.

Bekijk de trainingsonderdelen van de Stint Cargo rijtraining.

Een rijtraining nodig voor jouw organisatie?

We helpen je graag!